Over Joke

Ik ben Joke De Wulf, geboren en getogen in Gent en omstreken (°1981).


Als orthomoleculair gezondheidscoach wil ik je graag laten ervaren welke invloed voeding heeft op ons lichaam, hoe eenvoudig het eigenlijk is om je beter in je vel te voelen wanneer je je meer bewust bent van wat je in je mond stopt en hoe je door het leven gaat. Gezond leven hoeft niet saai te zijn.


In 2004 studeerde ik af als psychologe aan de UGent. Meer dan 10 jaar werkte ik in de gezondheidszorg met kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele moeilijkheden.


Ondertussen werd mijn interesse gewekt in het fysieke aspect van de mens. Meer en meer geraakte ik overtuigd van de ontegensprekelijke samenhang tussen lichaam en geest en het belang van de holistische visie in ieders ontwikkeling en elk herstelproces, ook na de kindertijd en adolescentie.

De wetenschappelijk onderbouwde opleiding orthomoleculair nutritionist bood een antwoord op  mijn vragen.  In het stukje "visie" lees je meer over de orthomoleculaire gezondheidsleer en hoe voeding en levensstijl een essentiële rol spelen in het aanpakken van chronische gezondheidsproblemen. Ik loste er in de eerste plaats die van mezelf mee op en ondersteunde nadien nog tal van andere mensen in hun zoektocht naar een niet medicamenteus herstel.


Omdat ik overtuigd ben van de meerwaarde van een multidisciplinaire samenwerking m.b.t. de gezondheid van mensen onderhoud ik contacten met artsen en collega's uit andere disciplines die ik erg naar waarde schat. Samen weten we meer dan alleen en kunnen we beter beantwoorden aan de verwachtingen van onze cliënt.


Mijn partner en 2 kinderen waren de eersten die letterlijk geproefd hebben van mijn nieuwe orthomoleculair-geïnspireerde keuken. Doorheen de jaren heb ik geleerd dat je verandering niet oplegt. Belangrijker is het te ondersteunen, te motiveren, te argumenteren. Met wetenschappelijke gegevens, maar ook met ervaringen uit de praktijk. Elk van ons is baas over zijn eigen lijf, over zijn eigen gedachten en gevoelens. Elk draagt verantwoordelijkheid over zijn eigen gezondheid.  Dat betekent dat we niet hoeven te ondergaan, maar dat we kritisch mogen zijn , vragen mogen stellen. Tevens mogen we proberen en uittesten en ons lichaam opnieuw  leren kennen.


Als ik niet aan het werk ben vind je me bij mijn gezin en familie, in de keuken, in de zetel met een boek of genietend van een goede serie, met vrienden in een restaurant, slapend in bed en zo nu en dan eens op vakantie in het buitenland.


Om bij te blijven in de voortdurend evoluerende wereld van psychologie, voeding en gezondheid volg ik opleidingen en bijscholingen op regelmatige basis.

" Luister naar het gefluister van je lichaam zodat het niet hoeft te schreeuwen..."

Over Joke

Opleidingen

- Psychologie (UGent)

- Orthomoleculaire gezondheidsleer (eFIOW)


- Slaapcoach voor baby's, kinderen en jongeren (ICZO)

- Stressvrij opvoeden (Menssana Marke)

- Het neurotransmittersprofiel van Braverman (Ortho health foundation)

- Oplossingsgericht werken in pedagogiek, begeleiding en coaching (Korzybski instituut vzw (in opleiding))

Joke De Wulf


Voedings- en gezondheidscoach


Kortrijkseheerweg 16, 9810 Nazareth
0496 46 32 76


jokedewulf@gezondheidscoachgent.be

© Copyright. All Rights Reserved.