Getuigenissen

Getuigenissen

Peggy (43):


Uitgeput kwam ik bij Joke aan. Ik was niet ongelukkig, wel futloos. Het beïnvloedde mijn hele leven: mijn werk, mijn gezin, mijn sociaal leven. Het traject bij Joke heeft vermeden dat ik nog dieper wegzakte. Ik stond er eerst sceptisch tegenover. Omdat ik wist dat er iets moest veranderen, was ik bereid het een kans te geven. Ik vreesde bij zo een diëtiste terecht te komen die me zou zeggen dat ik te dik was. Joke deed dat echter helemaal niet. Ze focuste op me goed in mijn vel voelen en zette daar alles op in. Ze keek verder dan mijn gewicht en werkte rond meer dan enkel mijn voeding. Ze maakte me bv. bewust van mijn ademhaling en leerde me hoe ik die beter, gezonder kon maken. Het is gek, maar door die simpele oefeningen ga ik nu anders om met mijn kinderen, met frustraties en ergernissen…met meer geduld.

Joke gaf me ook de gelegenheid om eens mijn hart te luchten, te vertellen waar ik 's nachts van wakker lag. Dat deed deugd.

k heb nu opnieuw energie en voel me goed. Ik ben terug aan het werk en beweeg meer. Ik ben blij dat ik het heb kunnen oplossen met gezonde voeding in plaats van met pillen.

Voordien stond ik niet graag op foto’s. Onlangs deden we een fotoshoot met het gezin. Daar kreeg ik van familie en vrienden veel positieve commentaar op. Iedereen vond dat ik straalde op de foto’s.

Soms kunnen we het even niet meer alleen als het ons teveel wordt en ons lijf niet meer mee wil. Dan is het goed om hulp te zoeken. Daar is niets mis mee. Joke was voor mij die ideale hulp.

Julie (32)


Ik dacht altijd dat ik relatief gezond door het leven ging. Of beter gezegd, ik was er niet echt mee bezig. Door Joke ga ik op een veel bewustere manier om met wat ik eet. Ze gaf me tips waarmee ik dingen kan veranderen die mij een kleine moeite kosten maar een grote impact hebben op mijn gezondheid en die van mijn gezin.

Joke legt me niet zomaar een dieet op, ze gaat mee in mijn dagelijkse leven en helpt me aanpassingen te maken die bij mij passen en die ik haalbaar vind. Wat ik erg leuk vind, is dat Joke me niet veroordeelt als ik vertel dat ik hebt ‘gezondigd’. Ze prijst me voor de inspanningen die ik wél heb gedaan!

De grote reden dat Joke voor mij de gezondheidscoach is die bij me past, is dat ze niet houdt van extremen. Ze zegt me niet dat ik iets nooit meer mag eten. Ze leert me te variëren, biedt me alternatieven voor de dingen die ik mis uit mijn vroegere eetpatroon. Daardoor heb ik niet het gevoel dat ik op één of ander dieet sta, ik heb gewoon mijn levensstijl aangepast. Ik vind het nu bijvoorbeeld niet moeilijk om bijna dagelijks voor een ander ontbijt te zorgen, het kost me geen extra energie, maar ik krijg wel extra energie!

Vaarwel aan de middagdipjes, het opgeblazen gevoel na de maaltijd en de vele andere kwaaltjes waar ik me niet bewust van was dat ze gelinkt konden worden aan mijn voeding.

Jolien (29)


Op zoek naar mentale ondersteuning in een emotioneel moeilijke periode kwam ik bij Joke terecht. Gek, want ik was helemaal niet op zoek naar coaching op vlak van voeding en gezondheid. Toch was ik na een eerste gesprek getriggerd en besloot ik terug te gaan. Doorheen de sessies werd ik me bewust van de samenhang tussen lichaam en geest en hoe mijn hoofd eveneens gebaat was met de grotere zorg die ik aan mijn lichaam besteedde. De eczeem waar ik zoveel last van had is ondertussen aardig verminderd, mijn draagkracht is groter en vermoeidheid onder controle. Ondanks mijn jonge leeftijd kom ik van ver. Ik ben blij dat ik terug kan werken, kan afspreken met vrienden, kan fietsen en wandelen.

Sophie (53)


Met ongelooflijk veel pijn in voeten en benen kwam ik bij Joke aan. Die pijn hinderde me al jaren. Al na één gesprek en een paar aanpassingen in mijn voeding zakte de pijn van 8/10 naar 2/10. Ik was en ben nog altijd in de wolken. Ook mijn spijsvertering loopt een heel stuk beter. Geen opgeblazen gevoel of prikkelbare darmen meer. Wat me vooral opviel was hoe mijn beeld omtrent eten veranderde. Ik hoef me niet mee zo nodig te overeten of 's avonds nog de kast in te duiken. Ik kan stoppen aan 80% en iets laten passeren als ik er geen 100% goesting in heb. Dat is voor mij een enorm revelatie met een grote impact op mijn humeur. Ik kan nog verder gaan. Het is nog lang niet perfect. Maar voor mij is het goed genoeg. Ik zoek nu op mijn eigen tempo mijn weg in andere eetgewoontes. Joke respecteert dit en verzekerde me dat ik altijd welkom ben als ik nog een stapje verder wil gaan. Ik apprecieer dat ze me hierin zelf laat beslissen en niets wil opdringen.

Pascale (55)


Ik begon eraan met het idee: "wat haal ik me nu in mijn hoofd?" en eindigde met een positief gevoel en heel wat nieuwe kennis en ervaringen op vlak van voeding. Ik was niet de gemakkelijkste die Joke voor haar neus had. Ze ging hier echter zeer rustig mee om en had telkens oog voor mijn beleving en mijn gevoelswereld, wat maakte dat ik bleef terugkomen en mondjesmaat de aanpassingen doorvoerde die ze me voorstelde. Ik ga nu verder aan de slag met Joke haar tips en ga zeker naar haar terug als ik opnieuw begeleiding wil omtrent mijn voeding en gezondheid.

Mie (60)


Een jaar geleden klopte ik bij Joke aan met heel zware gewrichtspijnen en vermoeidheid. Ik voelde me leeg. De weg de we samen aflegden was lang, met ups en downs. Maar ik gaf niet op. En Joke ook niet. Met voeding gaat het traag, maar het werkt. Beetje bij beetje kreeg ik mijn energie terug, werd mijn pijn draaglijker. Ik ging terug aan het werk. Eerst deeltijds, daarna voltijds. Ik leerde mijn lichaam steeds beter kennen en zat steeds beter in mijn vel. Ik leerde ook waar mijn grenzen lagen en waar ik rekening moest mee houden. De kers op de taart kwam vorige week toen ik voor mijn 60ste verjaardag een wandeltocht van 60 km, gespreid over 3 dagen, ondernam en daar ook de dagen geen naweeën van had. Wat heb ik daarvan genoten!

Bart (47)


Midden in een burn-out hadden Joke en ik ons eerste gesprek. Ik wilde in de eerste plaats iets doen aan mijn overgewicht. Joke verzekerde me dat gewichtsverlies zou komen eens mijn lichaam en geest terug in balans waren. Dat duurde even en ik geraakte wat gefrustreerd. Tot er plots een ommekeer kwam. Ik voelde me steeds beter in mijn vel en kreeg opnieuw meer energie. Na enkele maanden waren ook plots die eerste 10kilo's van de weegschaal verdwenen. Het klopte dus dat gewicht verliezen heel moeilijk is als je onder grote stress staat. Joke gaf me heel concrete tips, legde uit hoe je lichaam zijn eigen agenda heeft, in de eerste plaats om je te beschermen. Ik voelde me op mijn gemak. Haar stijl, aanpak en visie klopten voor mij.

Joke De Wulf


Voedings- en gezondheidscoach


Kortrijkseheerweg 16, 9810 Nazareth
0496 46 32 76


jokedewulf@gezondheidscoachgent.be

© Copyright. All Rights Reserved.