Ervaringen van anderen

Ervaringen van anderen

Peggy (42)

Uitgeput kwam ik bij Joke aan. Ik was niet ongelukkig, wel futloos. Het beïnvloedde mijn hele leven: mijn werk, mijn gezin, mijn sociaal leven. Het traject bij Joke heeft vermeden dat ik nog dieper wegzakte. Ik stond er eerst sceptisch tegenover. Omdat ik wist dat er iets moest veranderen, was ik bereid het een kans te geven. Ik vreesde bij zo een diëtiste terecht te komen die me zou zeggen dat ik te dik was. Joke deed dat echter helemaal niet. Ze focuste op me goed in mijn vel voelen en zette daar alles op in. Ze keek verder dan mijn gewicht en werkte rond meer dan enkel mijn voeding. Ze maakte me bv. bewust van mijn ademhaling en leerde me hoe ik die beter, gezonder kon maken. Het is gek, maar door die simpele oefeningen ga ik nu anders om met mijn kinderen, met frustraties en ergernissen…met meer geduld.

Joke gaf me ook de gelegenheid om eens mijn hart te luchten, te vertellen waar ik 's nachts van wakker lag. Dat deed deugd.

k heb nu opnieuw energie en voel me goed. Ik ben terug aan het werk en beweeg meer. Ik ben blij dat ik het heb kunnen oplossen met gezonde voeding in plaats van met pillen.

Voordien stond ik niet graag op foto’s. Onlangs deden we een fotoshoot met het gezin. Daar kreeg ik van familie en vrienden veel positieve commentaar op. Iedereen vond dat ik straalde op de foto’s.

Soms kunnen we het even niet meer alleen als het ons teveel wordt en ons lijf niet meer mee wil. Dan is het goed om hulp te zoeken. Daar is niets mis mee. Joke was voor mij die ideale hulp.Door een traject bij Joke ken ik mijn lichaam nu perfect. Mijn duizeligheid en eczeem zijn verdwenen. Ik voel me veel fitter en heb geen last meer van mijn gewrichten. Het was geen evident parcours, maar Joke loodste me erdoor en ik wist waarvoor ik het deed: meer energie en minder 'ambetantigheden' als hoofdpijn en jeuk. Nu 'speel' ik met mijn nieuw voedingspatroon. Ik geniet weer van eten en van uitstappen met mijn partner en vrienden.

Kate (42)

Sofie (53)

Met ongelooflijk veel pijn in voeten en benen kwam ik bij Joke aan. Die pijn hinderde me al jaren. Al na één gesprek en een paar aanpassingen in mijn voeding zakte de pijn van 8/10 naar 2/10. Ik was en ben nog altijd in de wolken. Ook mijn spijsvertering loopt een heel stuk beter. Geen opgeblazen gevoel of prikkelbare darmen meer. Wat me vooral opviel was hoe mijn beeld omtrent eten veranderde. Ik hoef me niet mee zo nodig te overeten of 's avonds nog de kast in te duiken. Ik kan stoppen aan 80% en iets laten passeren als ik er geen 100% goesting in heb. Dat is voor mij een enorm revelatie met een grote impact op mijn humeur. Ik kan nog verder gaan. Het is nog lang niet perfect. Maar voor mij is het goed genoeg. Ik zoek nu op mijn eigen tempo mijn weg in andere eetgewoontes. Joke respecteert dit en verzekerde me dat ik altijd welkom ben als ik nog een stapje verder wil gaan. Ik apprecieer dat ze me hierin zelf laat beslissen en niets wil opdringen.

Bart (47)

Midden in een burn-out hadden Joke en ik ons eerste gesprek. Ik wilde in de eerste plaats iets doen aan mijn overgewicht. Joke verzekerde me dat gewichtsverlies zou komen eens mijn lichaam en geest terug in balans waren. Dat duurde even en ik geraakte wat gefrustreerd. Tot er plots een ommekeer kwam. Ik voelde me steeds beter in mijn vel en kreeg opnieuw meer energie. Na enkele maanden waren ook plots die eerste 10kilo's van de weegschaal verdwenen. Het klopte dus dat gewicht verliezen heel moeilijk is als je onder grote stress staat. Joke gaf me heel concrete tips, legde uit hoe je lichaam zijn eigen agenda heeft, in de eerste plaats om je te beschermen. Ik voelde me op mijn gemak. Haar stijl, aanpak en visie klopten voor mij.

Orthomoleculair gezondheidscoach

Slaaptherapeut

Psycholoog

Contactgegevens

Praktijk 1:

Kortrijkseheerweg 16

9810 Nazareth

Praktijk 2: Ruimte Gent

Charles De Kerchovelaan 17

9000 Gent

Copyright © Alle rechten voorbehouden