Volwassenen

Volwassenen

Hoeveel energie je hebt en in welke mate je te maken krijgt met chronische klachten wordt grotendeels beïnvloed door voeding en levensstijl. Gezonde en evenwichtige eetgewoonten resulteren in meer fysieke energie, emotionele balans en een betere immuniteit.

Bij het opstellen en uitvoeren van een persoonlijk traject gaan we uit van jouw vragen, behoeften en klachten. We bekijken je eetgewoonten, je slaappatroon, je dagelijkse activiteiten, potentiële stressfactoren, etc. en zoeken uit waar het schoentje knelt.


Wat voeding betreft krijg je geen voorgekauwd dieet en we tellen geen calorieën. We blijven ver weg van de crashdiëten. We gaan eerder traag, maar doordacht op zoek naar wat jouw lichaam letterlijk kan voeden in plaats van vullen. Het gaat om een levenswijze i.p.v. een dieet.


De eerste twee gesprekken nemen 1,5u in beslag. Ik wil ruimschoots de tijd nemen om te luisteren naar je verhaal: waar je mee zit, wat je klachten zijn en wat je graag anders wil zien. We kijken samen naar wat prioritair is en hoe we aan de slag gaan.


Hoe snel je lichaam reageert is heel individueel en hangt af van het consequent opvolgen van de adviezen, de ernst van de situatie en stressfactoren die het herstel belemmeren. Algemeen wordt na enkele sessies verbetering ervaren. Na elke sessie heeft je lichaam even tijd nodig om te wennen aan de nieuwe richtlijnen. Om die reden zien we, na de 2 eerste gesprekken die kort op elkaar volgen, elkaar ongeveer om de 3 à 4 weken. Houd er rekening mee dat een totaaltraject mogelijks enkele maanden in beslag neemt. Een gefundeerde, kwaliteitsvolle begeleiding gedurende het af te leggen parcours kan het verschil maken. Het is immers de bedoeling dat je ook na de begeleiding je nieuwe eet- en leefgewoonten kan verderzetten.


Praktisch

1ste gesprek: 1,5u

2de gesprek: 1,5u

Vanaf het 3de gesprek: 1u

Joke De Wulf


Voedings- en gezondheidscoach


Kortrijkseheerweg 16, 9810 Nazareth
0496 46 32 76


jokedewulf@gezondheidscoachgent.be

© Copyright. All Rights Reserved.