Studenten

Studenten

Studeren, vooral in periodes van examens, kan veel vragen veel van iemand. Het vooruitzicht van testen en deadlines geeft zowel mentaal als fysiek stress. In lichte vorm kan dit geen kwaad. Stress in de juiste dosis kan helpen om gedreven te blijven. Als de stress gaat overheersen kan tot problemen leiden: sommigen panikeren of blokkeren, anderen gaan net uitstellen en vermijden. Heel vaak komt het op hetzelfde neer: faalangst. Een goede mentale ondersteuning kan hierbij een groot verschil maken.


Tegelijk is het voor een student belangrijk om goed voor zijn/haar lijf te zorgen. Studeren kan immers  vergeleken worden met topsport voor de geest: je verwerkt grote hoeveelheden leerstof, brengt lange dagen achter je bureau door (of dat wordt althans van je verwacht) en vaak is het even in de rooie gaan om die laatste loodjes te volbrengen. Een goede fysieke conditie helpt om het brein beter te laten werken, langer vol te houden en rust te bewaren. Je hoeft hiervoor geen uren in de fitness te slijten of een monnikenbestaan te leiden. Zelfs met een druk sociaal leven is het mogelijk om een evenwicht te vinden waarbij je zorg draagt voor jezelf zonder dat je je gestraft of een saaie piet hoeft te voelen.


Tijdens de sessies zoeken we samen naar waar voor jou het probleem zich precies situeert en hoe we dit kunnen aanpakken. We vertrekken van je sterktes en onderzoeken de valkuilen en belemmerende factoren. We ontwikkelen samen een traject op maat om te komen tot een resultaat dat binnen jouw verwachtingen ligt.Praktisch

Duur van de sessies:

- Intakegesprek: 1,5u

- 2de gepsrek: 1,5u

- vanaf het 3de gesprek:1u

Joke De Wulf


Voedings- en gezondheidscoach


Kortrijkseheerweg 16, 9810 Nazareth
0496 46 32 76


jokedewulf@gezondheidscoachgent.be

© Copyright. All Rights Reserved.